Header imageheader image 2header image 2  

KÖRNYEZETÜNK

Header image

 

 

 

 

 

 

A VÍZ VILÁGNAPJA  a 3. 4. évfolyamon



A 12. hét a fenntarthatóság jegyében zajlott az alsó tagozatunkon. Minden osztály saját elképzelése alapján helyezte a figyelem középpontjába a környezetvédelem problémakörét  tanórákon és azokon kívül.
Közös projekttémának a vizek fontosságát, védelmét választottuk.
Iskolánk csatlakozott az országos HAPPY-Hét elnevezésű vízfogyasztást népszerűsítő programhoz.
20-án, szerdán meghívott előadóként ellátogatott hozzánk Szabóné Ronkó Erzsébet oktatási szakreferens a KNP Igazgatóságának Ökoturisztikai és Környezeti Nevelési Osztályáról. A két évfolyam évfolyamonként egy-egy interaktív előadáson vehetett részt.

Header image

Header image

Header image

Ismerkedtünk a víz tulajdonságaival, jelentőségével, a víz körforgásával, a természetes és ember által okozta károsító tényezőkkel, s világossá vált előttünk, hogy minden, mindennel összefügg. Végül együtt gondoltuk át mi az, ami fenntartható,  mit tehetünk mi magunk, s hogyan, a fenntarthatóság érdekében.
A pénteki napot, március 22-ét a VÍZ VILÁGNAPJÁT Kiss Bernadett, intézményvezető-helyettes nyitotta meg s a napot egy közös ásványvizes koccintással indítottuk.

Header image


Ezt követően 5 osztályunk forgószínpad-szerűen különjáratokkal ellátogatott a BÁCSVÍZ ZRt Szennyvíztisztító Telepére, ahol csodaszép napos időben végigkísérhettük a beérkező szennyvíz útját a különböző korszerű tisztítási folyamatokon át, az átszűrt víz Csukás-éri főcsatornába engedéséig, melyen át az a majd a Tiszán keresztül a Dunába, s végül a Fekete-tengerbe kerül.

Header image


Egy osztályunk, amely előző tanévben már megismerkedett a fenti víztisztító folyamatokkal, a Benkó Zoltán Szabadidőközpont tórendszeréhez látogatott el (a Csukás-éri főcsatorna egy másik ágához). A szabadidőközpont egy része helyi jelentőségű természetvédelmi terület. Osztályunk az országos TE SZEDD! (Önkéntesen a tiszta Magyarországért) mozgalommal egyetértve, kis gumikesztyűkben, körbesétálva a tavat (2700m), tasakokba gyűjtve megtisztította a tó környékét az eldobott szeméttől, hulladéktól. Sajnos volt belőle bőven!

Header image

Header image


A program zárásaként kikerültek az iskola folyosójára a 6 osztály felhívó jellegű plakátjai: MI VESZÉLYEZTETI VIZEINKET? címmel.
Igazán tartalmas hetet tudhatunk magunk után.
Köszönjük iskolánk alapítványának az anyagi támogatást, a programfelelősöknek, Csepcsányi Éva és Fábián Istvánné, Zsuzsa néninek pedig a szervezőmunkát.

Header image

Osztályképek

Header image

Header image

Header image

Header image

Header image