Header imageheader image 2header image 2  

Röplabda...

Header image

 

 

 

 

 

 

2014-03

Zrínyis sikerek a röplabda Diákolimpia országos döntőiben

 

 Fontos, hogy mindenki, aki ezt olvassa, lássa, lányaink milyen keményen és jól küzdöttek egymásért és iskolájuk hírnevéért.

header image 2


A számok tükrében: terem röplabdában a III. és  IV. korcsoportban  is 4 helyet tudhatjuk magunkénak. Strandröplabdában a III. korcsoportban  2.,  IV .korcsoportban  3. helyezést értek el lányaink. Ezek a számok önmagukért beszélnek. Már négy éve jutunk be - megszakítás nélkül - mindkét csapatunkkal az országos döntőbe és ott állandóan a legjobbak között végzünk. Az idősebb tanulók közé zökkenőmentesen beilleszkedtek a fiatalabbak és így ebben a szezonban egységes képet mutatott a csapat az egyenes kiesés versenysorozaton, míg a döntőig masíroztunk.

header image 2


Példaértékű az a munkamorál, amit lányaink tanúsítottak a felkészülés során, hiszen hetente egyszer negyed hétkor edzettünk reggel a siker érdekében. Nagyon ritkán fordult elő, hogy valaki hiányzott, ezért sikerült nagyon egységessé kovácsolni iskolai csapatunkat. A kieséses szakaszban jól látszódott az egységes akarat, mellyel az ellenfeleinket legyőztük.

header image 2


Dunaújvárosban  lehetőségünk volt a nagydöntőbe is bejutni. Egy sajnálatos sérülés miatt mégsem sikerült, a csapattagokat csak az foglalkoztatta, hogy társukkal mi fog történni a kórházban és minél hamarabb egészséges legyen . Az eredményhirdetésnél, amikor gipszelt lábbal megérkezett a sérültünk, az egész csapat odarohant  és bekísérték őt a helyére, ezzel nagy tapsot váltottak ki a résztvevőkből. Meghatóan szép pillanat volt!!!

header image 2


Két hét telt csak el és ismét egy döntő következett Pécsett. Sérültünkre nagy szükségünk volt, ezért a szülőkkel egyeztetve, elkísérte a csapatot és persze játszott is, csak egy lábról ugorva, ha kellett. Küzdöttek egymásért. Fantasztikus pillanat volt ez is!
Stranröpi  Zánka. Nagyobb csapatunk a bronzmeccsen vesztésre állt az első játszma után. A két játszma között az edzői utasítás csak az volt, hogy egymásért és az elballagók miatt minden tartalékot dobjanak be, az éremszerzés érdekében. Lányaink ezek után erős akarattal és összpontosítással megfordították a mérkőzés menetét és győztek. Mesébe illő pillanat volt!

header image 2


Néhány villanás a teljesség igénye nélkül, a következő generációknak legyen ez motiváció!. Végül szeretném megköszönni minden játékosuknak és a támogatónknak (szülőknek, pedagógusoknak és vezetőinknek), hogy segítették munkámat-munkánkat!
Zoli bácsi

A sérült lányunk az óta jól van és ismét nagy elánnal készül erre a tanévre, az egész Zrínyis csapattal együtt.

 

Edző : Juhász Zoltán

Hajrá Zrínyi !!!


     

 

 

2014-03

A fejlődés töretlen... Zrínyis röpisek Szegeden

 

Az őszi szegedi Markovics Kupáról úgy tértünk haza, hogy bár elégedettek voltunk lányaink teljesítményével – kiemeltben a legjobb négyben, normál csoportban pedig a középmezőnyben végeztünk –  de tavasszal ennél is sikeresebben szerettünk volna szerepelni. Ennek érdekében, minden korosztályos csapatunk próbált minél többet kihozni magából az edzéseken, hogy a Szeged Kupán sikerüljön az éremszerzés és fiatalabb versenyzőink is jobb helyezést érjenek el. A terv világos volt és a lányok hittek benne, hogy ez teljesíthető is. Tudtuk, nem lesz könnyű a hétvége, hiszen ez a torna az ország legnagyobb és talán az egyik legszínvonalasabb utánpótlás versenye. Induló csapatok létszáma 60 és mind a röpis fellegvárakból érkező jól motivált, remekül képzett. Két csapattal neveztünk, ezért már kora reggeli órákban utaznunk kellett, ami meg is látszott a lányok teljesítményén.

header image 2

Kivétel nélkül nehezen beinduló játékkal és vereségekkel kezdtük meg a versenyt. Ám játékosaink szépen küzdve egyre több mérkőzést nyertek és egyre meggyőzőbb játékkal rukkoltak elő. Szombaton este már lehetett látni, hogy a vasárnap teljesíthetővé válhatnak a terveink. Normál csoportos csapatunk a középmezőny elején, a kiemelt csoportos tanulóink pedig a kupa nagydöntőjébe jutásért küzdöttek a második napon.

header image 2

Kisebbjeink szép játékkal és nagyon szimpatikus motiváltsággal nyerték a mérkőzéseket és ezzel a középmezőny elején végeztek, de ezzel még nem volt vége a napnak. KESI 1 ZRÍNYI csapatunk legyőzve a Nyíregyházi Sportiskola csapatát bejutott a nagydöntőbe, ahol a budapesti Vasas S.C. versenyzőivel  játszottak az aranyéremért. Sajnos az igazi bravúr most nem sikerült. Remek teljesítménnyel és színvonalas játékkal ajándékoztak meg bennünket a csapatok, de ezen a napon a fővárosiak egy picivel jobbak voltak.

header image 2

Természetesen szomorúságra nem volt ok, hiszen a második helyezés - ezen a versenyen - nagyon szép teljesítmény. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a kupa különdíjasának, Murár Bettinát választotta a versenybizottság.
Gratulálunk lányok!!!
Az ezüstérmes csapatunk tagjai: Murár Bettina csapatkapitány, Forgó Lilien, Barabás Franciska, Pintér Vanessza, Kiss Viktória, Benkő Réka.

Edző : Juhász Zoltán

Hajrá Zrínyi !!!

 


     

 

 

2013-12-13

Díjátadón a zrínyisek

 

2013. december 13-án a Református Gimnáziumban köszöntötték azokat az általános és középiskolás diákokat, akik 2013-ban a Diákolimpián első helyezést értek el valamilyen sportágban.
Nagyon büszkék voltunk azokra a zrínyisekre, akiket ezen a díjátadó ünnepségen köszöntöttek.

Gratulálunk Ollé Réka, Strung Laura, Kökény Nóra, Kökény Petra, Vágó Fanni diákoknak! Ezek a gyönyörű lányok tavaly Nyíregyházán a Strandröplabdán nem találtak legyőzőre.

Büszkék vagyunk edzőjükre, Juhász Zoltánra is, aki szintén részt vett a díátadón.

 

     

 

2013-12-07 - 08

Iskolánk részvétele a XX. Móricz Kupa versenyen

 

A BELOVA Zrínyi Ilona Általános Iskolájának röplabdás lányai az idei tanévben kialakított új csapatösszeállításban az elmúlt hétvégén vettek részt első igazán komoly versenyükön. A résztvevő 12 gyermek közül 3-an még a mini korosztályba tartoznak, nekik ezért ez nagy lépés volt a számukra megszokott kisebb pálya és a 4 fős csapatbeosztáshoz képest. A 9 fő hetedikes és nyolcadikos játékos már rutinosabbnak számított. A nyíregyházi megmérettetésen 12 röplabdás gárda vett részt komoly hazai csapatokkal, mint a Vasas, a Békéscsaba, az Újpest, az MTK és a házigazda Móricz, valamint a szintén nyíregyházi Bem általános iskola csapatai. Emellett külföldről is - Romániából, Csehországból és Szlovákiából - érkeztek versenyzők.

header image 2

header image 2


A csapatok négy csoportba kerültek, ahol először a csoportmérkőzések során kialakult egy sorrend. Az első helyezett automatikusan továbbjutott nyolcad döntőbe, a második és harmadik helyezettek pedig még játszottak egymással a bekerülésért. Mi a C csoportba kerültünk, ahol először Nagyvárad együttesével mérkőztünk. Az első szettet fölényesen nyertük elsősorban jó nyitásainkkal, de sajnos a második és harmadik szettben ellenfelünk erre már felkészült és a jobb csapatjátékukkal felülkerekedtek rajtunk így összességében 2-1-re nyertek. Ezt követően a Móricz kettes csapatával játszottunk, akiket mi vertünk meg javuló játékkal 2-0-ra. Csoport másodikként a Szatmárnémeti játékosaival mérkőztünk, akiket szintén sikerült legyőzni már egy sokkal jobb és lelkes játékkal. A csapatunk a nap utolsó mérkőzését a nagy favorittal, a házigazda Móricz első csapatával vívta, ahol sajnos érvényesült a nagyobb játéktudás és 2-0-ra kikaptunk tőlük. Az első versenynap után elsősorban a két utolsó meccsen mutatott játékkal elégedettek lehettünk, és reméltük, hogy hasonló módon folytatódnak a következő nap versenyei is. Vasárnap az 5-8 helyért folytak számunkra a mérkőzések.

header image 2

Először ismételten a Nagyvárad csapatával játszottunk, akiktől sajnos ismét kikaptunk. A 7-8 helyért ezt követően a Békéscsaba játékosaival találkoztunk, ahol próbáltuk az eredményt tartani, nem hagyni, hogy leszakadjunk az ellenféltől, de sajnos ez nem sikerült, kettő nullára elveszítettük a játékot. Csapatunk sajnos nem hozta az előző nap végén látott lelkesedést, nem tudta a csapatjátékát jól érvényesítni, amit egyéni hibák, rutintalanságok, fegyelmezetlenségek is rontottak. Tanulságos verseny volt ez számunkra, hiszen pont az volt a célja, hogy lássuk, iskolai csapatunkkal hol állunk az ország élvonalához képest, és közben egyúttal erős csapatokkal megküzdve készüljünk a jövő évben induló diákolimpiai versenyekre. Minden játékos pályára lépett, tapasztalatot szerzett. Csapatunk a nyolcadik helyet szerezte meg, különdíjasunk Strung Laura lett. Külön meg kell említeni a csapatból a 6-os lányok közül Forgó Lilien és Murár Bettina ügyességét és lelkesedését, mely jó előjele lehet a csapat fejlődésének és sikerének. A játékosok további együttes versenyzése mindenképpen szükséges a csapatjáték fejlesztéséhez, eredményességének javításához.


A csapat tagjai: Kökény Petra, Strung Laura, Vágó Fanni, Piránszki Petra, Ollé Réka, Jantovics Réka, Barabás Franciska, Juhász Petra, Forgó Lilien, Murár Bettina, Kiss Virág, Csenki Janka

A XX. Móricz Kupa végeredménye: Móricz I, Vasas, Bem, MTK, Újpest, Oradea, Békéscsaba, Zrínyi, Satu Mare, Móricz II, Prága10, Presov.

 

     

 

2013-10-05

Röpiseink az évad első komoly országos versenyén

 

Röpis minis lányaink október 5-én az évad első komoly országos versenyén vettek részt a Békéscsabai RSE meghívására. Az egynapos versenyre korán reggel indultunk a csípős reggeli idő ellenére jó hangulatban. Délelőtt egy mérkőzést nyerve a Nyíregyházi Sportiskola 2 csapata ellen mentünk el ebédelni, amit a csabai szülők bográcsban főztek nekünk. Az igazán ízletes étel elfogyasztása után (szívből köszönve a vendéglátóknak) készültünk a következő mérkőzésünkre a budapesti Vasas S.C. ellenfeleként. Kicsit döcögve indult meg a csapatjáték és ennek következtében az első szettünket elveszítettük ám a másodikat remek játékkal nyertük. Sajnos a szerencse nem állt mellettünk a harmadik szettben ahol 30-28-ra kaptunk ki és ezzel nem jutottunk a döntőbe. A bronzmérkőzést a Nyíregyházi Sportiskola 1 csapata ellen ugyan elveszítettük és így a negyedik helyen végeztünk, ám szomorkodásra nincs okunk, hiszen az ország legjobb egyesületei ellen játszottunk és a csapat játékában még bőven van tartalék. Hajrá Zrínyi!!!

Hajrá Zrínyi!!!

http://simandy.kistarcsa.hu/kepek/GOMBOK/paksi%20kamion.jpg

 

http://simandy.kistarcsa.hu/kepek/GOMBOK/paksi%20kamion.jpg

 

http://simandy.kistarcsa.hu/kepek/GOMBOK/paksi%20kamion.jpg

 

http://simandy.kistarcsa.hu/kepek/GOMBOK/paksi%20kamion.jpg

     

 

2013-06-21

Kiemelkedő siker a strandröplabda diákolimpián

 

2013. június 20-21. között zajlott le Nyíregyházán a III. és IV. korcsoportos strandröplabda országos diákolimpia versenye. Iskolánkat ez évben is mindkét korcsoportban képviselték röplabdásaink. A III. korcsoportos lányok szépen teljesítettek, erős mezőnyben ügyes játékkal a negyedik helyet szerezték meg. A IV. korcsoportos csapatunk bravúros teljesítménnyel viszont meg is nyerte a diákolimpiát nyíregyházi, egri csapatokat is legyőzve. Ez igazán kiemelkedő eredmény, hiszen izgalmas és szoros meccseken keresztül magas szintű, jó játékkal jutottak el lányaink a bajnoki cím megszerzéséig.

 

A III. korcsoportos csapat tagjai: Juhász Petra, Piránszky Petra, Jantovics Réka, Forgó Lilien, Murár Bettina

A IV. korcsoportos bajnokcsapat tagjai: Kökény Nóra, Strung Laura, Kökény Petra, Vágó Fanni, Ollé Réka

Gratulálunk minden játékosnak és edzőjüknek, Juhász Zoltánnak a kiemelkedő eredményért!

 

header image 2

     

 

2013-05-27

Zrínyis lányok a Magyar Bajnokok közt!

 

Békéscsabán rendezték meg a 2013. évi Országos Gyermek Bajnokság döntőjét, melyet imponáló magas színvonalú játékkal a Kecskeméti Sportiskola csapata nyert meg. Ezzel iskolánk tanulói közül Kökény Nóra (8.a), Strung Laura (7.a) és Kökény Petra (6.a) osztályos tanulók a „Magyar Köztársaság Röplabda Gyermek Magyar Bajnoka” minősítést szerezték meg.

Gratulálunk!

     

 

2013-05-14

Zrínyis diákok az országos döntőben

 

A 2013. május 14-én lezajlott diákjaink számára az a verseny, melynek tétje az volt, hogy sikerül-e bekerülnünk a 4. korcsoportos röplabda diákolimpia országos döntőjébe.

 A városi, majd a megyei versenyek korábbi megnyerését követően Tatabányán rendezték meg a diákolimpia elődöntőjét. A versenyen a Tatabányaiak legyőzését kellett két meccs során teljesíteni, mivel a harmadik, győri csapat visszalépett a küzdelemtől. Sajnos a mérkőzés az első szett elvesztésével indult. A lányok azonban gyorsan megszokták a helyi pálya viszonyait, a házigazda csapat játékát és az igen nagy létszámú és hangos helyi szurkolókat. A második szettben már jó játékkal és fölénnyel sikerült győznünk. A harmadik és negyedik szettet is hasonló ügyes és határozott játékkal nyertük meg. Ezt követően szünet következett, melyben megbeszéltük Zoli bácsival a játékot és volt egy kis pihenés is a szabadban.

A visszavágó mérkőzésre jó hangulatban mentünk a pályára. Szerencsére az ellenfél csapata nem tudott meglepni bennünket. Izgalmas labdamenetekben nem szűkölködő, de továbbra is kézben tartott játékkal 3-0-ás szett aránnyal ezt a mérkőzés is megnyertük, és ezzel biztosítottuk helyünket ismét az ország legjobb 8 csapata között a június 7-9. között tartó szegedi országos döntőben.

A csapat tagjai: Kökény Nóra csapatkapitány, Kökény Petra, Strung Laura, Vincze Boglárka, Sallai Virginia, Piránszki Petra, Vágó Fanni, Ollé Réka, Kis Virág, Juhász Petra, Jantovics Réka.
Edző: Juhász Zoltán

 

     header image 2

 

A 3. korcsoportos országos elődöntőt iskolánkban rendezik meg május 27-én. Szurkoljunk együtt a csapatainknak!

Hajrá Zrínyi!       

     

 

2013-05

HAJRÁ ZRÍNYI!

 

Mindkét korcsoportos röpis lányaink bent vannak az országos döntőben!!

Kisebb lányaink sem vallottak szégyent az elődöntőn. Ők is megyénk aranyérmeseiként kezdték el a versenyt hazai – zrínyis – pályán, hiszen tanintézetünk adott helyet ennek a fordulónak. Szép játék és nagy csaták jellemezték ezt a napot, melynek végén Békéscsaba legyőzésével – immáron 3 éve – mind a két csapatunk az országos döntő résztvevője.

 

     

 

2013-02-02

Buzássy Emlékverseny

 

Header image

 

     

 

2013-01-23

Röplabdás eredmények

 

Header image

 

     

 

2012-12-22

Decemberi röplabdás siker

 

Header image

 

     

 

 

Header image

Header image

Header image

Header image

 

Header image

 

Header image

 

Header image

Header image

 

Header image

Header image

 

Header image

Header imageHeader image

Header image

Header image

Header image

Header image

Header image

Header image

Header imageHeader image