Header imageheader image 2header image 2  

MENŐ MENZA

Header image

 

 

 

 

 

 

-

MENŐ MENZA HÍREK

Főzőverseny

 

Header image

 

Az elmúlt, közel egy esztendőben iskolánk alapítványa számtalan programot szervezett, amelyek célja az egészséges étkezés és életstílus támogatása volt. Voltak kóstolással összekötött szemléletformáló előadások, felmértük a tanulók táplálkozási szokásait, ami alapján tanácsokat kaphattak a gyerekek a dietetikustól. Híres emberek, sportolók érkeznek majd hozzánk, akik személyes példájukkal erősítik majd a gyerekeket abban, hogy az egészséges táplálkozásnak és a sportnak mindennapjaink részévé kell válnia. Valamint megújul iskolánk tankonyhája is.

Header image

Header image
Header image

A programokba a családokat is bevontuk, hiszen 3. alkalommal rendeztünk főzőversenyt az iskola udvarán. A szemerkélő eső sem vette el a csapatok jókedvét: gyerekek, szülők, pedagógusok igyekeztek a legjobb ízeket előcsalni a bográcsból. A zsűri most is a Szőlőfürt fogadó séfje, Halasi Pál bográcsétel készítő mester volt.
Köszönjük Kiss Tibor szülő segítségét: a főzőversenyek és a kóstolások nélkülözhetetlen támogatója, segítője volt a projekt megvalósítása során.

Header imageHeader image


A hét csapat csirkepörköltje közül a séf az 1. helyezést a Csirkefogók csapatának (1.c) adta.
Az ételük neve: Csirke ragu csibészmódra. Mindenki szívét - lelkét beleadta, tehát a győzelmet valószínűleg egy különleges fűszer használatával érhették el. Ez pedig – saját bevallásuk szerint -  a csibészség volt.

Header image

Csapattagok:
Pintérné Jenei Éva - Pintér Zsófia 
Mecséry Zsolt, Mecséry Diána - Mecséry Bence
Varga Erzsébet - Nagy Kristóf
Szedlák Csilla - Németh Ádám
Derdák Hajnalka
Békési Rolandné
Mivel a zsűri a 3.b osztály Isteni pörköltjét is a legjobb mellé sorolta, egy különdíjjal jutalmazta a Pörkölt Klub csapatát. Csapattagok:
Fábián Istvánné Zsuzsa néni
Perneki Antal - Perneki Viktóra
Szlamáné Zsitva Andrea - Szlama Brenda
Kurenkov-Dunai Melinda - Kurenkov Levente
Lovászné Jusztin Emese - Lovász Boglárka.
Köszönjük a lelkes csapatok részvételét, reméljük, jól érezték magukat!

Header image