Header imageheader image 2header image 2header image 2  
ISKOLÁNK ALAPÍTVÁNYA

 

 

header image 2

 

Header image

 

 

 

 

 

Tehetségek napja 2023.

header image 2

Header image

Iskolánkban a tehetséggondozásnak régi hagyományai vannak. Őszintén hisszük, hogy mindenki tehetséges valamiben, így iskolánk pedagógusai igyekeznek hatékony segítséget nyújtani tanítványaik számára tehetségük kibontakoztatásához. Ennek iskolánkban számtalan színtere van. Ezek közül az egyik, de minden bizonnyal a leglátványosabb, a Tehetségek napja.
Iskolánk közel 200 tanulója lépett fel a háromórás, fergeteges gálaműsorban. Szülők, hozzátartozók, pedagógusok, barátok biztatták lelkes tapssal a szereplőket, akik színvonalas produkcióikkal idén is lenyűgözték a közönséget. Tanulóink az alábbi kategórákban nevezhettek: hangszeres zene, ének, vers és próza, tánc és mozgás, színjáték, prezentáció.
A fellépőknek köszönhetően a tanév egyik legszínesebb, legvidámabb napja lett május 19-e. Heteken át próbáltak, hogy bemutassák, ők miben tehetségesek.

header image 2header image 2

header image 2

A Tehetségek napjának szervezői Kis Bernadett intézményvezető-helyettes, Szatmáriné Márton Tímea és Mihó Andrea, akik fáradhatatlanul dolgoztak, hogy varázslatos legyen ez a nap. A gála két ceremóniamestere Süveges Lilla és Erdős Rómeó volt,  akik nagy odafigyeléssel vezették frissen, jókedvűen a műsort.

header image 2header image 2

header image 2


Kurenkov-Dunai Melindának, a Szülői Szervezet elnökének és rengeteg támogató szülő munkájának is köszönhető ez a nap, akik nemcsak a büfé rengeteg finomságát ajánlották fel, hanem többórás lelkes munkájukkal is hozzájárultak a sikerhez.
A díszletet Kokályné Kelemen Anita készítette, a hangosítást Ovárdics Albert Zsolt tanár úr és tanítványai biztosították. A csarnok színházteremmé alakítását Juhász Zoltán irányította.

Az esemény fotózását Berecz Lajosnak köszönjük!

header image 2

header image 2

header image 2


 

 

 

Roma versmondó

header image 2

Header image

Május 11-én 14 órakor rendezték a Tóth László Általános Iskolában a roma vers- és prózamondó versenyt.
Iskolánkat Koller Virág (5.C), Csukás Dia (5.C), Gere István (7.A), Boldog Csenge (7.C) és Vörös Dorottya (6.C) tanulók képviselték.

A jó hangulatú rendezvényen szép eredmények is születtek:
Boldog Csenge - 1.hely (7. évfolyam)
Gere István - 2. hely (7. évfolyam)
Koller Virág - 2. hely (5-6. évfolyam)
Csukás Dia - 2. hely (5-6. évfolyam)
Gratulálunk! Hajrá Zrínyi!

header image 2header image 2

 

 

 

Roma rajzpályázat

header image 2

Header image

A Tóth László Általános Iskola hagyományos versmondó versenye mellé idén rajzpályázatot is hirdetett. Az alkotások a  „VÁNDORLÁS” témakörét dolgozták fel, szabadon választható technikával.
A városi versmondó verseny alkalmából a Tóth László iskolában kiállítás nyílt a legszebb pályaművekből, melyen iskolánk tanulóinak alkotásai is láthatók.

Gratulálunk a Zrínyi tehetséges diákjainak!
Köszönet Csomorné Bárány Melinda tanárnőnek a fotókért!


header image 2

 

 

 

Varjú Lajos Országos Természettudományi Emlékverseny eredményei

header image 2

Header image

Varjú Lajos Országos Természettudományi Emlékversenyen 5. évfolyamos tanulóink csapatban 1. helyezést értek el, melynek idei fordulójában 14 iskolából 148 diák mérte össze tudását. Csapattagok: Benke Hajnalka Csenge, Kurenkov Botond, Szirtes Balázs.

Egyéni eredmények:
1. helyezett Benke Hajnalka Csenge 5.b osztályos tanuló. Felkészítő pedagógusok: Dobos Attila, Fürdős Éva, Tóth Lászlóné.

2. helyezett Kurenkov Botond 5.b osztályos tanuló. Felkészítő pedagógusok: Dózsai Ilona, Fürdős Éva, Tóth Lászlóné.

3. helyezett Szirtes Balázs 5.c osztályos tanuló. Felkészítő pedagógusok: Dózsai Ilona, Knódel Éva, Dr. Meskóné Farkas Gabriella.

Gratulálunk a Zrínyi tehetséges diákjainak!


header image 2

 

 

 

Fradi SuLiga

header image 2

A Fradisuliga fordulóit sok élménnyel gazdagabban és  több győzelemmel zárta csapatunk, melynek tagjai a Béke és a Zrínyi iskola tanulói voltak.

header image 2header image 2

 

 

 

Angol nyelvi országismereti versenyen

header image 2

A május 3-i városi angol nyelvi országismereti versenyen két csapat képviselte iskolánkat. 3. helyezett lett a 7. osztályos csapatunk: REDNECKS (Magyar Balázs, Szalai Janka, Varga áron - felkészítőjük Eszikné Majoros Evelin)
1. helyezett lett 8. osztályos csapatunk: SNACKATTACK (Hegedűs Mihály, Pölös Tibor, Terenyi András - felkészítőjük Farkas Ágnes).

Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítőiknek!

header image 2

header image 2

 

 

 

Cirkuszban jártunk

header image 2

Header image

A 8.évfolyam tanulói a Lázár Ervin Program keretében a Fővárosi Nagycirkuszban a Sztyeppe illata című eladáson vehettek részt.
Kísérő pedagógusok: Kiss Andrea, Eszikné Majoros Evelin, Batáné Kun Beatrix és Szemlér Ákos 


header image 2

 

 

 

Interjú Szalontai Rolanddal

header image 2

Úszó – Bácsvíz KVSC


A kreatív írás szakkör ismét akcióba lendült. Most Szalontai Roland 7.a osztályos tanulót kaptuk mikrofonvégre, aki csodálatos úszókarrierjéről mesélt nekünk.

1. Kedves Roland! Mióta úszol? Miért választottad ezt a sportágat?

5 éves koromban elvittek a szüleim úszásoktatásra, hogy megtanuljak úszni. Több sportágat is kipróbáltam, de az úszás tetszett meg a legjobban.  Nem volt az a célom, hogy versenyúszó legyek, de egy úszóedző felfigyelt rám. Bekerültem a versenyzői keretbe, ahol sok jó barátra leltem, és így maradtam az úszásnál.

2. Milyen eredményeket értél el és melyikre vagy a legbüszkébb?

Sok eredményemre büszke vagyok, mert rengeteg munka van benne. Uszonyos úszóként 2019-ben Korosztályos Bajnok és Magyar Bajnok lettem. Jelenleg az úszás van előtérben. Az Emberi Erőforrások Minisztériumától megkaptam Magyarország jó tanulója, jó sportolója-2021 címet. Úszásban 2022-ben az Országos ranglista 3. helyén zártam. 2023-ban jelenleg az Országos ranglista 2. helyén állok 200 méteres mellúszásban. A Jövő Bajnokai utánpótlás keret tagja vagyok. Nagyon fontos megünnepelni a sikereket és a jelenben élni.

3. Ha jól tudjuk, szinte kitűnő tanuló vagy és mellette minden nap és gyakran a hétvégén is az uszodában vagy edzésen vagy versenyen. Nem nagyon megterhelő ez számodra?

Igen, kitűnő tanuló vagyok, dolgozom rajta, hogy ez ennek a tanévnek a végén is sikerüljön. Napjaimat a tanulás, edzések teszik ki, heti 6-7 napban. Hajnalban kelek, elmegyek edzésre, utána iskola, délután vissza az uszodába. Így megy évek óta, minden nap. Napi öt óra edzés után nagyon nehéz fáradtan nekiállni tanulni. Maximalista embernek tartom magam gyakran fáradt és túlterhelt vagyok, mivel mindenhol 100%-ot próbálok teljesíteni. Hétvégente vagy versenyzek, vagy elméleti előadásokon veszek részt. Sokszor visznek több napos edzőtáborba is, márciusban Portugáliában Madeira-szigetén voltam. Nagyon sok lemondással jár az úszás, ugyanakkor sok élményt is ad.

4. Az osztálytársaid tudják, hogy milyen sok energiát fektetsz a sportba? Mit szólnak hozzá?

Igazán nem tudják, aki nincs benne a versenyúszók életében,el sem tudja képzeli mekkora munka van a sikerek mögött. Nem dicsekszem az eredményeimmel úgy viselkedem, mint egy átlagos gyerek. Tanáraim közül sokan nem gondolják, hogy ilyen szinten úszok.

5. Mik a jövőbeli terveid az úszás és a továbbtanulás terén?

Rengeteg munka vár rám, megúsztam a két évvel idősebb serdülő korosztály Országos bajnoki szintidejeit, így indulok Kaposváron az országos bajnokságon. Úszok a Gyermek Országos Bajnokságon, Hódmezővásárhelyen. Óriási öröm számomra, hogy kijutok Dél-Koreába a gyerek olimpiára, ahol Magyarország színeiben fogok versenyezni a nyáron.
Gimnáziumba szeretnék felvételizni, érettségi után pedig a Testnevelési Egyetemen folytatnám tanulmányaimat. Foglalkoztat az a gondolat is, hogy lehet amerikai egyetemen kellene továbbtanulnom.

6. Mit üzensz a többi zrínyis diáknak?

A tanulás elengedhetetlen egy jó sportoló karrierjéhez. A sikert régen sem és manapság sem adják ingyen.

Köszönjük szépen az interjút!
Az interjút készítették: Boldog Csenge, Némedi-Varga Rita, Csomorné Bárány Melinda

header image 2 header image 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

header image 2