Header imageheader image 2header image 2  
HASZNOS

 

 

 

 

 

 

Szülői értekezletek a 2016/2017. tanévben

 

Időpont

Téma

1.
Szeptember 2. és 13.
2.
November 14.
Pályaválasztási szülői értekezlet (8. évfolyam)
3.
Február 6. és 9.
4.
Május 16.
Ballagással kapcsolatos szülői értekezlet
5.
Június 8.
Szülői értekezlet a leendő 1. osztályosok szülői számára

 

Fogadóórák rendje a 2016/2017. tanévben

 

Időpont

1.
November 21.
2.
Április 24.

 

 


Header image

Milyen a jó mese?

Csak olyan mesével altassuk vagy szórakoztassuk gyermekünket kezdetben, amelyben az események egymásutánja egyértelmű, a története pedig egyszerű, könnyen befogadható. Ezután következhetnek majd azok a művek, melyekben a hősök más-más helyszínen szerepelnek, a cselekmény több szálon fut. Az is nagyon fontos, hogy ne csak a gyermek, hanem mi magunk is el tudjunk mélyedni a történetben. Ehhez az kell, hogy mi is szeressük a mesét, mi is érezzük az egyes cselekmények szépségét, báját, hangsúlyozni tudjuk a szereplők jellemét. Nekünk, szülőknek is tanulnunk kell a mesét. A fantáziánkra és érzelmeinkre lesz szükség ahhoz, hogy hatásosan, a gyermek minden figyelmét lekötve tudjunk mesélni. Az sem árt, ha egy-egy mesét hosszabb ideig mondunk el, elidőzünk a képeken, így a gyermek is jobban el tud mélyedni, elég ideje marad arra, hogy kialakítsa saját kis képzeletbeli világát.
Ha már gyakorlott mesélők vagyunk, azt is megtehetjük, hogy a csemetével vállvetve találunk ki történeteket, tanulságos meséket, mi magunk alakítjuk ki a szereplőket és fűzzük egymásba a cselekményeket.
Akár már meglévő mesét mondunk el, akár saját történetet alakítunk ki, egy biztos: a mese gyermeknek és a szülőnek is egyaránt kellemes kikapcsolódást nyújthat, egy időre feledteti a napi gondokat és közelebb hozza a családtagokat

Forrás: www.sulinet.hu