Header imageheader image 2header image 2  

AUGUSZTUS

 

 

 

 

Header image

 

2016-08-31

Tanévnyitó

header image 2
Header image
 
Header image
     
Header image
 
Header image
     
Header image

Augusztus 31-én, 18.00 órakor megnyitotta a kapuit a Zrínyi iskola is.

92 elsős kisdiák különös izgalommal várta ezt a napot. Valamennyien fogadalmat tettek. Igazi zrínyis polgárokká azáltal váltak, hogy Ági néni, Ildi néni és Anikó néni a nyakukba helyezte a zrínyis nyakkendőt.
A műsort  a 4.b osztály tanulói adták Ági néni és Ildikó néni segítségével.

header image 2

header image 2

header image 2

header image 2

 

 

2016-08-

Erasmus+

header image 2

2016. augusztus 1-12-ig Máltán voltam, az ETI - Executive Training Institute nyelviskolában, egy Fluency & English Language Development tanfolyamon.
A két hét alatt az órákon változatos módszereken keresztül tanították nekünk a nyelvet, amelyek alkalmazhatóak az idegen nyelvi órákon. A vegyes feladatok, eljárások és a sok internetes oldal elérhetősége lehetővé teszi, hogy mi is sokféle módon és érdekes feladatokon keresztül tanítsuk az angolt. A tanárok barátságosak és segítőkészek voltak, mindent megtettek, hogy jól érezzük magunkat és a legtöbbet hozzák ki a csoportból. Az alacsony létszámú csoport, amelyben voltunk még hatékonyabbá tette a tanulást. Tanulságos volt végignézni az okostábla használatát, ami nélkül – elmondásuk szerint – már dolgozni sem tudnának, annyira megszokták és megkönnyíti a munkájukat.


A héten majdnem mindennap volt valamilyen délutáni vagy esti program idegenvezetővel, ahol jobban megismerkedhettünk Málta nevezetes helyeivel, történelmével és kultúrájával. Nagy hangsúlyt helyeztek rá, hogy minél többet megtudjunk az országról.
A két hét alatt sokféle nemzetiségű emberrel volt lehetőségem beszélgetni, pl.: thaiföldivel, koreaival, albánnal, olasszal, némettel, lengyellel, stb., amelyek lehetőséget adtak arra, hogy jobban megismerjem más országok szokásait, gondolkodásmódját, oktatási rendszerét és kultúráját.
Bár Máltán hiányoltam a zöld réteket, erdőket és a színes virágokat, ez nem kicsinyíti a hely szépségeit. A tenger gyönyörű szép és kristály tiszta, nagyon sok szép helyeken jártam, amelyek feledhetetlenné teszik a nyelvtanulás élményét összekapcsolva egy történelmi ország megismerésével.

Tánczos Lívia

header image 2

2016.szeptember 05-09-ig angol módszertani továbbképzéseken vettünk részt a Lake School of English Oxford szervezésében Oxfordban, Nagy-Britanniában - Eszikné Majoros Evelin és Nagy Bernadett – az Erasmus+ európai uniós programnak köszönhetően.
Kurzusainkat „Creative Teaching”  (Kreatív tanítás) és  „Language, Life and Culture in Britain ” (Nyelv, élet és kultúra Nagy-Britanniában) címen vettük fel, és igencsak naprakész, modern információkat és gyakorlatokat sajátíthattunk el a hét folyamán. Mindezek mellett megerősítést kaptunk abban, hogy amit eddig és ahogy tanítottunk, az jó, munkánk európai színvonalú.


A mindennapos tanulás mellett lehetőségünk nyílt arra is, hogy felfedezzük Oxford-ot, és a brit társadalmi és kulturális életnek részesei lehessünk. A város történelmi épületei népszerű filmforgatási helyszínné teszik Oxford-ot. Idegenvezetéssel mi is megtekinthettük azokat a helyeket, ahol például a Harry Potter néhány epizódját forgatták. Ilyen helyszínek voltak a Christ Church, ami az Oxfordi Egyetem egyik része, valamint a Bodleian Library. Ez utóbbi a második legnagyobb könyvtár az Egyesült Királyságban.
A turistáknak és egyetemistáknak köszönhetően egy nyüzsgő, lüktető város részesei voltunk mi is, ami felejthetetlen élményt jelent számunkra.

 

header image 2

A projektet az Európai Bizottság támogatta.

A honlapon megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.

 

header image 2

 

 

 

 

 

2016-08-10

Nyári táborok a Szentgyörgy Kalandtanyán

header image 2
Header image
 
Header image

 

Az idei nyáron 6 turnusban, több mint 60 zrínyis diák táborozott, a tatárszentgyörgyi kalandtanyán. Hajnaltól késő estig egymásba folyó a programokon. Rudi bácsi és Böbe néni számtalan érdekes foglalkozással kötötte le a gyerekeket. Hajnalban állatetetés, utána reggeli mezítlábas torna, délelőttönként történelmi íjászat, ceruza-, bőrkarkötő és késkészítés, szablyavívás.

header image 2header image 2header image 2

Ebéd után rendkívüli történelemóra, kovácsolás, tűzrakási technikák, majd a legjobban várt lovaglás következtek. A bátrabbaknak tornával, labdával, íjászattal összekapcsolva. A késekhez elkészültek a fából faragott nyelek, bőrből összevarrt tokok. Este tábortüzes vacsora szalonna, tojás, palacsinta sütéssel, táncház, hangszerbemutató, éjjel bátorságpróba, csillagászat színesítette a palettát. Péntek délután kemencében sült friss kenyér, és íjász-, lovas bemutató várta a kedves szülőket. Volt, aki annyira nem akart hazamenni, hogy egész nyárra nálunk maradt.

header image 2
 

 

 

2016-08-29

Tankönyvvárás

header image 2

Header image

Visszafordíthatatlanul elérkezett a vakáció vége. 2016. augusztus 29-én és 30-án megtartottuk a tankönyvvásárt. A szülők és a diákok átvették a tankönyvcsomagokat. Most már semmi sem hiányzik a tanévkezdéshez.

header image 2

 

 

2016-08-

Továbbképzés Brightonban az Erasmus+ program keretében

 

header image 2

Header image

 

Árkossy Eszter és Farkas Ágnes, angol szakos tanáraink 2016 augusztusában Brightonban, az Egyesült Királyságban vettek részt kéthetes továbbképzésen az Erasmus+ tanári mobilitás pályázatának köszönhetően. A továbbképzésen tanáraink módszertani, civilizációs és nyelvi ismeretekkel gazdagodtak, melyeket a tanításban kamatoztatni szeretnének.  A napi 6 tanórán kívül megcsodálhatták Brighton nevezetességeit és gyönyörű tengerpartját.ínyis röplabda csapatnak.
A röplabdán kívül 2015-ben a Kerékpáros Iskola Kupán városi első helyet szerzett.
Zeneiskolába jár, fuvolán játszik.

 

header image 2

 
     

 

 

2016-08-

 

header image 2

header image 2

 

header image 2

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

header image 2